Startsida

Kanotuthyrning

Paddelleder

Karta

Allemansrätten

Kontakt
Längst ner i Västra Götaland på gränsen till Halland och Småland finner man vårt enastående vackra och fantastiska paddlingsgsområde som erbjuder ett varierat utbud av åar och sjöpaddling. På vissa öar och uddar råder under viss tid tillträdesförbud.

Vi hjälper er att lägga upp en tur som vi tillsammans tror kan passa just ert sällskap.

Eftersom vi försöker ha ett miljötänkande som vi hoppas att vi delar med er, är vi glada att vår position gör att vi direkt kan erbjuda å- eller sjöpaddling utan att behöva transportera kanoterna.

Här följer ett litet axplock av trevliga paddelleder i området:

Lillån - 14 km
Kalvsjön - Mölneby - Ätran
5-20 m bred å med lätt glesbygskaraktär med flackt skogs- och odlingslandskap. Bitvis slingrande lopp. Vid Mölneby gör en landtransport på ca 300 m om man vill fortsätta paddla och t.ex komma till den sista av två avgiftsbelagda lägerplatser i Lillån. Efter ytterligare 300 m är man så ute i Ätrans vattenflöde.

Stångån - ca 14 km
Lämpligt att börja vid reningsverket i Håcksvik. 5-10 m bred å med lätt glesbygdskaraktär med flackt skogs- och odlingslandskap. Reducerad framkomlighet vid lågvatten. I början kraftigt slingrande lopp. Ungefär halvvägs måste ett lyft göras på ca 20-30 m. Leden ansluter till Kalvsjön.

Kalvsjön - södra Svansjöarna - norra Svansjöarna - Fegensjön - Spångån - Stångån - Kalvsjön, ca 2 mil
Den perfekta turen med å- och sjöpaddling där du själv bestämmer hur länge du vill vara ute. Minimum på rundturen är åtminstone en övernattning. Fegen är naturreservat och det innebär att man bara får övernatta på de i ordninggjorda lägerplatserna.

För fler turförslag, ring oss gärna!